Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупница Депутатът Радослава Чеканска подаде ръка на болен човек от дупнишкото село Яхиново

 Депутатът Радослава Чеканска подаде ръка на болен човек от дупнишкото село Яхиново

Тежко болен човек потърси помощта на депутата Радослава Чеканска вчера в приемния й ден. Мъжът е пострадал тежко, не може да работи, няма пари за прехрана. “Налага се да се задейства с процедурата от ТЕЛК за загубена работоспособност на тежко болен човек” – каза Чеканска, която откликна веднага на молбата и се свърза с компетентните институции, за да се разреши по възможно най-бързия начин казусът.

Множество лични и обществени казуси бяха поставени от граждани по време на приемен ден на народния представител от ГЕРБ Радослава Чеканска. Депутатът организира изнесена приемна в най-голямото по население село от община Дупница – Яхиново. На приемния ден присъства и кметът на Яхиново Софка Скоклева. Граждани търсиха за съдействие народния представител от ГЕРБ най-вече по свои лични проблеми. Пред Радослава Чеканска бяха поставени и редица обществени въпроси, касаещи инфраструктурата и благоустрояването в Яхиново. Бяха направени оплаквания относно състоянието на водопроводната мрежа. Честото запушване на канализацията на една от улиците в селото също бе поставено като проблем. Депутатът веднага сигнализира компетентния за това орган. По време на приемната възрастни хора се оплакаха от това, че имат близо 40-годишен трудов стаж, а вземат минималната пенсия. Те изказаха мнение, че не е справедливо хора с минимален или без трудов стаж да вземат същата пенсия като тях. В тази връзка поискаха иницииране на законодателни промени. Радослава Чеканска пое ангажимент да постави въпроса пред съответната комисия. След приемния ден кметове и на други малки населени места от община Дупница поискаха народният представител от ГЕРБ да проведе приемна при тях. Чеканска обеща да организира изнесени приемни в колкото е възможно повече села, за да улесни гражданите да поставят своите питания и проблеми.

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Дано това не е поредният пиар върху гърба на обикновените хора.Не мога да разбера,защо се пишат глупости!Човекът има близки,които се грижат за неговата прехрана.Друг е въпросът,че тромавите институции не си вършат работата,ленив и, мудни, безхаберни,книгописци отегчени от живота!Нямам думи да изкажа омерзението си към всички онези,които са безразлични към болката и мъката на хората!

  2. Аха…най голямото село!!!Това е най ГЛУПАВОТО СЕЛО…изключено от “водният цикъл” за подмяна на водопроводната мрежа в Дупница за сметка на Самораново и с.Бистрица.Яхиново е подложено на ГЕНОЦИД,ползвайки питейна вода от близо 60 годишен етернитов “раков”водопровод.В”белите” държави етернита е изхвърлен още преди 40–50 години….

  3. У Яхинесбург всички сте бизнесмени и борци…плюс това Кацовио дето го избирахте защо не ви направи водопровод?…Ся он да ви го направи или да го дувате

Comments are closed.

Most Popular