Десетки деца и родители се спускаха с шейни и ваяха снежни фигури на зимни игри в Благоевград

 

С много настроение, музика и игри се проведе поредното издание на зимните игри в Благоевград. Събитието, което се проведе днес, в ски център „Картала“, бе съпроводено с музикална програма и водещ, който се грижеше за усмивките на гостите. В „Зимно предизвикателство 2018” се включиха стотици малки и големи жители и гости на областния център на Пиринско.

Деца, родители, баби и дядовци се насладиха на снежните забавления и показаха, че за доброто настроение няма възраст. Сред зимните предизвикателства имаше спускане с шейни и сноуборд, изработване на снежни фигури и много други игри.

Малката писта през целия ден бе напълно безплатна за ученици, деца до 18-годишна възраст. Малкият влек бе на разположение на малчуганите и снежните игри. Организаторите от община Благоевград, Българска асоциация „Спорт за учащи“ и ски център „Картала“ бяха осигурили и много награди за победителите в игрите от „Зимно предизвикателство“. Инициативата „Зимно предизвикателство 2018“ е част от Спортния календар на община Благоевград.