Деца сами си изградиха палатков лагер при бившата казарма в Симитли

През тези 7 дни се провеждат различни обучения за децата

 

Деца в неравностойно положение учат ориентиране, превенция от наводнение, първа помощ и толерантност в Симитли. Малчуганите са на палатки в бившата казарма в града от 19 до 25 август, които сами разпънаха и подредиха, за да има комфорт и уют. Инициативата на БЧК-Кюстендил е съвместно  с Министерството на отбраната, Военно формирование 26400-Благоевград, Гражданско военно сътрудничество и община Симитли.

Малчуганите сами разпънаха и подредиха палатките

Военното формирование от Благоевград пое целия ангажимент по предоставяне на водоноска, за да може децата да имат вода за пиене и всички нужди, агрегат за постоянно захранване с ток, а изхранването на групата е обща грижа на военните и община Симитли.

През тези 7 дни се провеждат различни обучения за децата – първа медицинска помощ, превенция от наводнения, ориентиране в непозната местност. Те ще се учат и на толерантност. По време на престоя си в Симитли децата ще могат да се обучават и в басейна на стадион „Септември“ в града, да ползват и всички тренировъчни игрища за целите си. Обучението им по ориентиране в непозната местност ще се проведе във високопланинското село Брестово. Прочутите 100-метрови Коматински скали ще бъдат обследвани от групата по време на заниманията й по ориентиране, пише кмета.бг.