Friday, May 3, 2024
HomeСпортДетските тимове от академията на Илиян Стоянов с добро представяне на "Пандев...

Детските тимове от академията на Илиян Стоянов с добро представяне на “Пандев къп” в Струмица

 10-годишните кюстендилски футболни надежди с пето място в първата си международна изява

 

Младите играчи от академията на Илиян Стоянов и ФК “Кюстендил” направиха своя официален дебют на международния футболен терен, след като бяха част от турнира за деца “Пандев къп” в Струмица, Македония. Кюстендилската школа бе представена от 2 отбора, с треньори Николай Наков и Кирил Мицов, а представянето й бе доста успешно.

Децата, родени 2008 г., се наредиха на 5-о място, след като излязоха втори от групата си. На 1/4- финалите отстъпиха на бъдещия победител „Академия” (Пандев) с 1:4.

10-годишните футболисти на “Кюстендил”

В групата си ФК “Кюстендил”, родени 2008 г., се наложиха убедително с 5:0 над “Ню старс” от Сърбия, загубиха със същия резултат от “Еврофутбол” (Скопие) и завършиха с 2:2 със столичния ДИТ. Кюстендилският тим изпревари софийския по голова разлика в класирането и зае второто място. ДИТ бяха водени от кюстендилеца Адриян Боцев.

Децата на ФК “Кюстендил”, родени 2006 г., завършиха с равенства и трите си мача в групата, но макар и без загуба останаха трети и играха в малките финали. Отборът от Кюстендил завърши с 2:2 с “Евростарс” (Македония), 0:0 с ФК “Паричан” и 1:1 ФК “Драчево” от Македония.

12-годишните разгромиха в малките финали “Кичево” (Македония) с 6:0, а на полуфиналите отстъпиха с 0:1 от “Еврофутбол” (Охрид) след автогол.

“Много сме доволни от представянето и играта на децата. Благодарим на родителите и на спонсорите за подкрепата, за да участваме в този силен турнир в Струмица. Организацията бе много добра”, споделиха Наков и Мицов.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular