Зам.-директорът инж. Иво Дамянов оглави „ДГС Дупница”, досегашният шеф инж. Иван Панталеев отива в „ДГС Кресна”

Зам.-директорът на „ДГС Дупница” инж. Иво Дамянов оглави горското. Той ще ръководи държавната структура в града до назначаването на постоянен упр

авител.

Досегашният шеф инж. Иван Панталеев поема управлението на „ДГС Кресна”. Договорът му за управление е прекратен по взаимно съгласие със заповед на директора на ЮЗДП Дамян Дамянов.         

Това е поредна рокада в ДГС – Дупница след скандал с нередности около работата на горски служители, които трябва да пазят гората.

Както „Вяра” съобщи, скандалният лесничей Георги Соколов беше спиран от полицаи с незаконна строителна дървесина. След като беше хванат в крачка, горският светкавично се е разболял и представил пред шефа си Панталеев два болнични листа. Панталеев обаче се усъмнил в достоверността на болестта и обжалвал болничните пред НОИ. Соколов все още не е дал никакви обяснения – нито писмени, нито устни, пред работодателите си.

Атанас Диманков
Георги Соколов

В камиона полицаите намериха 10 куб.м строителна дървесина. Тя била без превозен билет и марка, както и документи, доказващи законния й произход. Возилото се оказа собственост на самия Соколов. То било без регистрационни номера. Зад волана в нетрезво състояние бил най-добрият приятел на Соколов – Станислав Грънчаров. Той карал и без книжка. Двамата били засечени на главната улица в Дупница. По случая е образувано досъдебно производство. Камионът и дървесината са в двора на полицията в Дупница.

Самият Панталеев беше назначен, след като предшественикът му Атанас Диманков беше преместен от Дупница в горското в Първомай. Преди рокадата имаше скандал със сеч над дупнишкото село Бистрица. Институциите излязоха със становище, че на мястото е вилнял ветровал, повалил е дърветата и се е наложило те да бъдат отрязани. Остана въпросът обаче дали този ветровал не отвя и шефа на горското Диманков.