Долна баня получава 4,8 млн. лв. за ремонт на общинските пътища, кметът Вл. Джамбазов: Поетите предизборни обещания вече са факт благодарение на премиера Борисов

 

Одобриха проект на стойност  4,8 млн. лв. за община Долна баня, след като в МС премиерът Бойко Борисов, министър Порожанов и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Живко Живков връчиха първите сключени договори по  Програмата за развитие на селските райони.

Проектът за Долна баня е „Реконструкция и рехабилитация на общински пътища на територията на община Долна баня” с подобекти Общински път SFO2191/II-82, Долна баня – Костенец/ – Пчелин/ III-8222“ Участък от км 0+257 до км 4+393 2. Общински път SFO2191/II-82, Костенец – Радуил/ Долна баня – поч.ст. Долна баня – х. Гергиница“ Участък от км 0+799 до км 5+407. Целта на проекта е повишаване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и пътното тяло, както и осигуряване на условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и добро отводняване на пътищата в разглежданите участъци.

„Поетите предизборни обещания вече са факт. Това се случи благодарение на добрите темпове, с които работи правителството. Благодарение също на прозрачното управление на всички нива и европейските фондове, които получава страната ни. Поетите ангажименти към хората се реализират благодарение на доверието, което европейските партньори на страната ни имат към премиера Борисов“, коментира Джамбазов.

Владимир Джамбазов обясни, че с изпълнението на този проект ще се реши дългогодишният проблем с пътната инфраструктура в района. „Тази рехабилитация на пътния участък ще даде възможност за привличане на инвестиции в района” – категоричен бе той.