Синът на Златистия – Йордан Златев, с обвинение от прокуратурата за стрелбата в София, Радо Шишарката: Тъкмо започнах да пея „Тигре, тигре” за рождения му ден и дойде полицията

Йордан Златев
  • Дупничанинът ще отговаря за квалифицирано хулиганство, защото куршумът, продупчил прозореца на жилище, за малко не спрял в собственика – 30-годишен мъж
  • Единият от арестуваните за стрелбата е и синът на бившата царска министърка Долорес Арсенова, засега щял да е само смидетел по делото

 

Синовете на бившата министърка Долорес Арсенова и на печално известния дупничанин Злати Златев-Златистия са арестувани след  стрелба в столичния квартал “Лозенец”.
Куршумите проехтяха посред бял ден вчера пред заведение, в което се празнувал рожден ден.

Злати Златев-Златистия

Безразборната стрелба причини щети по прозорците на жилище наблизо. За щастие пострадали хора нямаше.
Единият от арестуваните за стрелбата е Калоян Арсенов – син на бившия министър на екологията в кабинета на Симеон Сакскобургготски Долорес Арсенова. Другият е син на Злати Златев-Златистия, Йордан, съобщи Нова телевизия. Все още не е ясно чий е пистолетът. Оръжието обаче е законно притежавано.  Долорес Aрсенова отказа да коментира инцидента. По телефона тя обясни, че е в чужбина и не знае нищо за арест.

Долорес Арсенова и синът й на сватбата му. Снимка „24 часа”

Прокуратурата обвини сина на крими боса за стрелбата, а наследникът на ексминистърката засега ще е само свидетел по делото, информира “24 часа”.
Синът на Златистия ще отговаря за квалифицирано хулиганство, защото куршумът, продупчил прозореца на жилище наблизо, за малко не спряло в собственика на дома – 30-годишен мъж.
Възможно е на по-късен етап и синът на Долорес Арсенова да се сдобие с обвинение, обясниха от прокуратурата.
Арестуваният за стрелбата в столичния квартал “Лозенец” Йордан Златев-Златистия е черпил приятели за рождения си ден на 15 октомври. Започнало на 17-и през деня и продължило с часове. Синът на Златистия отдавна не живее в Дупница, а пребивава в София и Варна. Негови приятели от Благоевград твърдят, че Йордан не е като баща си, бил добро момче. Явно, повлиян от алкохола, стрелял от кеф, без да преценява рисковете от действията си.

Радо Шишарката

Стрелбата в центъра на София остави много изплашени хора. Празнували са рожден ден и купонът е започнал рано сутринта с няколко изстрела. На място е бил певецът Радо Шишарката, който бил на участие по повод празненството. “Към 1,30 ч. ми звъннаха да дойда да пея. Спрях по-надолу и звъннах някой да ме посрещне. Излезе едно момче, тамън наближавам и се чуха 2-3 изстрела. После, като влязох вътре, стана някакъв скандал за тези изстрели, защото разбрах, че момчето си играело с пистолета и неволно уцелил един от прозорците в сградата отсреща. В апартамента, чиято тераса е уцелена, има малко бебе. За радост няма пострадали”, разкри той. “Бяха няколко човека по повод рожден ден на едното момче, което ставаше на 30 години. Тамън почнах да му пея “Тигре, тигре” и дойде полицията”, добави Шишарката. Певецът си припомни, че такива инциденти е имало много по мутренските времена. “94-та година пак имах такъв инцидент, сега сме 2017 г. и ми се вижда малко странно”, каза той по bTV.