Емилия Костадинова: Канализация върху канализация правят в Сапарева баня, а на места такава изобщо липсва

Братът на бившия зам.-кмет Р. Георгиева – Георги Маргин: Тръбите са в много лошо състояние, хората трябва да са доволни, фирмата на бившия кмет Сашо Иванов не е изпълнител

„Техника и работници на фирмата на бившия кмет на община Сапарева баня Сашо Иванов „Сима” са струпани на улица „Липа”, съобщиха жители на курортната община.

„Ръководството на общината е предприело подмяна на канализацията, чудим се защо го прави, след като канализацията е здрава. Защо се разбива действащата, за да се прави нова”, пита Емилия Костадинова и добавя: „На улицата се прави двойна канализация, канализация върху канализация, а има райони, където такава липсва. Защо е така?”

На място екип на „Вяра” завари брата на бившия зам.-кмет на Сапарева баня Радка Георгиева – Георги Маргин, който ръководи строителните дейности. Три багера прокарваха трасето за тръбите.

„Старата канализация е в много лошо състояние. Изхвърляме старите тръби и поставяме нови. Смятам, че целият квартал трябва да бъде много доволен”, каза Георги Маргин. Работниците не знаеха кой е спечелил поръчката, но бяха категорични, че това не е фирма „Сима”. Опитахме да се свържем с кмета на Сапарева баня Калин Гелев, но той не беше открит.

Калин Гелев

 „Подменя се канализацията по 3 улици. Някои от живеещите на тази улица хора сами са правили канализация. Тя не е по правилата и не е въведена в експлоатация, незаконна е. Тези улици ще бъдат асфалтирани и ще бъдат направени тротоари. Подписал съм договори с ДФ „Земеделие”, 7 години по тях нищо да не се пипа. Ако стане авария, трябна да възстановим парите по проекта. Санкциите са жестоки. Фирмата изпълнител е „Тони строй” на Тони Кацаров и Овчаров. В това дъждовно време те са имали нужда от помощ и са извикали явно специалисти от най-близката фирма и управителя й Георги Маргин. Нямам представа. Разбирам, че на хората им е нервно, вали дъжд, газят кал, но трябва да знаят, че ще имат най-хубавите улици”, каза кметът Калин Гелев.