Футболистите на „Вихрен” уверени в победата си срещу „Марек” за Купа България, и двата състава с кадрови проблеми

Петър Златинов

 

В продължение на пет дни футболистите на „Вихрен” и „Марек-1915” се срещат на два пъти на градския стадион в Сандански. Първият път бе това на 02.09. в мач от ІV кръг за първенството, който бе спечелен от „Вихрен” с 4:2. В сряда, 6 септември, двата тима отново ще премерят сили на градския стадион в Сандански, но този път в мач за Купа България.

В отбора на гостите не попадат в групата за този двубой контузените Еньо Кръстовчев, Николай Николов, Антонио Арсов и Росен Йорданов и наказания от ЗС на БФС Данаил Георгиев заради получения червен картон в изминалата събота  в мача срещу „Вихрен”.

В отбора на домакините няма да влязат в групата за мача срещу „Марек” контузените Вальо Георгиев и Николай Мицански и наказания Венци Стоянов заради получения червен картон в мача срещу „Септември” (Симитли). Връща се в игра Стоян Манолски, чието наказание изтече.

Очаква се старши треньорът на „Вихрен” Петър Златинов да разчита на състава от изминалата събота срещу „Марек”. „Независимо дали мъжкият отбор на „Вихрен” ще играе официални срещи за първенството, или за Купа България, то поставената цел на треньорския щаб е да готви тима за победа, независимо къде ще играе. Надявам се феновете да изпълнят трибуните докрай и да подкрепят отбора през цялото време на срещата. Заради невероятната подкрепа в предишния мач срещу „Марек” УС взе решение входът за мача в сряда да бъде безплатен. Радваме се, че на извънредна сесия на ОбС днес бе гласувано отново спортна база да бъде отдадена под наем на клуба”, сподели адвокат Михаил Михайлов – член на УС на ФК „Вихрен”.