Георги Гергов написа отворено писмо до Нинова „За падението на един председател“, обвинява я в лъжа

Георги Гергов

 

Отворено писмо към Корнелия Нинова, озаглавено „За падението на един председател“, изпрати до медиите областният лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов. В него той обяснява, че поводът е интервюто на Нинова в предаването „Неделя 150“ по БНР.

„След него не зная как ще погледне в очите членовете на Националния съвет, които присъстваха на заседанието на 14 октомври. Не мога да си обясня защо така тенденциозно и схематично Корнелия ги раздели в две групи – „тя-ние“ и „другите“, посочва Гергов. Според него във втората Нинова поставяла личности, които изразявали богато многообразие от мнения по широк кръг от въпроси, с различни по дълбочина анализи и аргументи. Пловдивският социалист подчертава, че е бил на заседанието от началото до края и никакъв спор за колаборация с ГЕРБ, за който говорела в интервюто си председателката на партията, не е имало.

„Казаното от нея не отговаря на истината, за да не употребя израза „откровена лъжа“, уточнява Георги Гергов. Той опровергава и думите й по отношение на обсъжданията за дневния ред за предстоящия конгрес на БСП – дали да е за политиките, или за промяна в устава и връщане на старите норми. Лидерът на областната структура в Пловдив иронично отбелязва, че като се запознал с интервюто на Нинова, започнал да се съмнява дали е бил на Националния съвет на 14 октомври.

„Съмненията ми силно нарастват, като чета и за разделението по въпроса за корупцията, по който тя изкуствено, спекулативно и нечестно формира и говори отново за две линии“, добавя Гергов. По думите му лидерът на партията дължала извинение за начина, по който информира социалистите и обществото за работата на Националния съвет.

„Уверен съм, че падението на Корнелия Нинова не е падение на партията, а Корнелия не е партията“, завършва Гергов, който се е подписал като „приятел на истината“.