ГЕРБ отговори на удара на БСП за роднинските назначения, Тома Биков: С черния пиар сте тръгнали срещу влак, а се намирате в „Москвич“

Антон Тодоров попита Корнелия Нинова за приватизацията на „Техноимпекс“.

По време на дебатите по оставката на Делян Добрев в парламента депутати от ГЕРБ отправиха въпроси към колегите си от БСП за роднински назначения.
Очаквам оставки и от вашата парламентарна група – с черния пиар сте тръгнали срещу влак, а се намирате в „Москвич“. Това каза от трибуната на парламента народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по време на дебатите по депозираната от Делян Добрев оставка.
Това е важен политически акт, защото е стандарт на поведение за всички, заяви Биков.
“Вие също трябва да подлежите на този стандарт оттук нататък”, каза още той. По думите му Елена Йончева се е превърнала в инструмент на този пиар.
„Никой не е спечелил от черен пиар, никой не е спечелил от омаскаряване.
Оттук нататък очаквам оставки от вашата ПГ, каза Тома Биков.
Той попита БСП как те са намерили да говорят за родове, като цялата им партия е с родове. Биков посочи, че скоро са обяснявали как Ирина Бокова няма нищо общо с мъжа си.
Срамувате ли се, че съпругата ви източва средства от Министерството на образованието и науката на граждански договор, попита народният представител от ПГ на ГЕРБ Снежана Дукова в реплика към Валери Жаблянов по време на дебатите.
Тя коментира, че неговата съпруга източва средства от МОН на граждански договор и го попита дали не се срамува за това. Дукова обърна внимание, че от ГЕРБ са оставили кадърни хора от БСП на работа.
Участвахте ли в приватизацията на „Техноимпекс“, попита пък Антон Тодоров от ГЕРБ лидера на БСП Корнелия Нинова.
„Трябва да знаем, че аз съм като мумията, не се храня, не спя, не съм от този свят и винаги се връщам за ужас на червените. От година и половина се опитвам да накарам г-жа Корнелия Нинова да отговори за сделка за „Техноимпекс“, коментира той и размаха от трибуната договор.
„Това е договорът, с който Корнелия Нинова купува цяла търговска фирма”, добави Тодоров. Той попита дали е морално да се приватизират външнотърговски фирми за жълти стотинки и дали, ако си част от проблема, можеш ли да бъдеш част от решаването му.