ГЕРБ отвърнаха на удара на червените: Нинова не е получила писмо от Цацаров, смята Цветан Цветанов

За да имаме стабилно бъдеще, не трябва да забравяме миналото си", категорично бе Цветанов

 

След отговор от Цацаров, лидерката на БСП обяви, че праща гербери на съд

 

Главният прокурор ме уведоми, че нямам общо с проекта „Цанков камък“ – всички, позволили си да свържат името ми с проекта и с корупция, отиват на съд. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията. По думите й обвиненията за връзка между левицата и хидровъзела „Цанков камък“, чието строителство се разследва, са с цел да се омаловажат усилията й за справяне с паралелната държава.

„Да ни се отнеме правото да претендираме, че автентично и истински искаме да се справим с нея“, уточни председателят на БСП. Тя отново изтъкна, че това се отнася за всички – “от министър-председателя Бойко Борисов до подгряващите го говорители”.

Нинова вече отрече твърденията на ГЕРБ, че докато беше зам.-министър е била обвързана с проекта. Той стартира в правителството на Симеон Сакскобургготски през 2001 г. и нямам никакво отношение към него, дори и като зам.-министър в друго правителство – от 2005 до 2007 г., подчерта тя.

Корнелия Нинова беше категорична, че ще съди Бойко Борисов

По-късно вчера Цветан Цветанов заяви, че е учуден от пресконференцията на БСП. Той недоумява защо Корнелия Нинова се припознава в критиките на ГЕРБ. Тя пък се занимавала само със себе си.

“За да имаме стабилно бъдеще, не трябва да забравяме миналото си”, категорично заяви Цветанов.

Иначе за идеята за антикорупционен закон, той изтъкна, че управляващите вече са направили обществено обсъждане с професионалните гилдии. “Госпожа Нинова да бъде обективна”, настоя още заместник-председателят на ГЕРБ.

Според Цветанов се оказало се, че соцводачът няма писмо от главния прокурор за “Цанков камък”, както тя по-рано обяви на пресконференция на “Позитано” 20. “Нека да казваме истината. Корнелия Нинова не говори истината”, смята Цветанов.

Иначе партията нямала против да се обяви кои политици са ползвали КТБ. ГЕРБ влагали парите си в други банки.

Александър Ненков припомни, че герберите не са обвинявали Нинова, че има вина за Цанков камък. Само споменали,че Нинова е участвала в управленията, ангажирани с проекта. Тя била ангажирана само със “собственото си Аз”. “Кога БСП носи отговорност”, попита Ненков.

Ненков изрази недоволство от това, че соцлидерът не се е произнесла дали “Цанков камък” е полезен за държавата и има ли източване на държавен ресурс.

Антон Тодоров припомни за “безсрамието на Корнелия Нинова по време на приватизацията”. Тодоров атакува Нинова със СРС-тата по аферата “Фронтиер”.

“Когато БСП говори за справедливост, някой червен вече някъде краде”, отсече Тодоров. Герберът е смутен от ненадейното забогатяване на Корнелия Нинова, влизайки във властта. А за КТБ Тодоров подчерта, че социалистът Кирил Добрев често се е срещал с банкера Цветан Василев.