Готвачът на Илия Пасков от Сандански Катя Ценкова: Любимата му гозба е телешко роле от сукалче

 

В комплекса „Св. Никола” работя вече 10 години, дай боже да се пенсионирам тук, надява се готвачката

 

„Телешко роле от цукалче е любимата гозба на собственика на хотелски комплекс ”Свети Никола” Илия Пасков”. Това разкри личният готвач на хотелиер номер едно на Сандански Катя Ценкова.

Илия Пасков

”Илия Пасков харесва всичко, което аз приготвям. Риба, октопод, калмари, кюфтенца. Приятно ми е да имам за началник човек, който харесва всичко това, което правя. Чувствам се спокойна и оценена. В комплекса на Илия Пасков работя вече 10 години, дай боже да се пенсионирам тук.” Каза милата готвачка и издаде две от рецептите си, които са любими и на клиентите на СПА хотела.

”Телешкото роле се приготва от телешки шол. Месото се накълцва леко и се залива с горчица, масло и червен пипер, пече се на умерена фурна, после се реже на филийки, може да се постави и на канапе и се залива със сосче. С картофените кюфтета клиентите ми също си облизват пръстите.

Ще дам рецептата за 10 порции. Нужни са 2 килограма картофи, сиренце, кашкавал, чубрица, два броя яйца и магданоз, всичко това се обърква. В леген разбивате яйца с малко брашно. Всяко кюфтенце, преди да го сложите в тигана, трябва да мине през легенчето със сместа. Получава се страхотна коричка.” Да ви е сладко”, пожела обичаната Катя Цекова.