„Хебър“ с петима контузени за домакинството на „Германея“, капитанът Геров – с шиниран крак, сапаревобанци с двама наказани

 

Капитанът на „Хебър“ Васил Геров е с шиниран крак. Той ще остане така в следващите 20 дни заради неприятна травма на глезена. След това ще последва раздвижване и подновяване на тренировъчния процес. Сметките показват, че Геров ще бъде готов за игра след около 40 дни. Иван Иванов се размина с операцията на менискуса. Той ще бъде готов за игра след десетина дни. Цветелин Тонев пък има проблем с глезена и в момента прави физиотерапия. Все още пълноценно с отбора не тренират Петър Дебърлиев и Ангел Лачов. Колумбиецът Матео вече отпътува обратно за родината си, след като изкара близо два месеца подготовка с хебърци. Препятствие пред него остана липсата на работна виза за България, което от своя страна попречи за картотекирането му в БФС. Нието пристигна в Пазарджик в средата на януари и освен, че тренира пълноценно с хебърци, взе участие във всички контролни срещи.

„Германея“ се нуждае от точки и ще иска да повтори това, което направи в Банско, където взе една точка. Срещата пропускат наказаните Атанас Георгиев и Дани Димитров.