Холивудски надпис за 3500 лв. сложиха в Самуилово, кметът Бръчков сред дарителите

Димитър Бръчков (на малката снимка)

Холивудски надпис украси петричкото село Самуилово. Преди дни бригада от местни жители монтира огромната табела, която е досущ като тази на прочутия квартал на Лос Анджелис – Холивуд. С доброволен труд ентусиастите поставиха огромните букви и металната рамка. С бетоновоз пък бе осигурено нужното количество бетон за фундамента на атрактивния и привличащ погледите на местни хора и гости надпис.

 Необходимите 3500 лева бяха събрани за по-малко от един месец. В дарителската кампания се включиха 86 дарители, сред които и кметът на община Петрич – Димитър Бръчков.
Преди време Общинският съвет в Петрич даде съгласието си за изграждане и монтиране на метална прътова рамка – табела с надпис на населеното място „САМУИЛОВО”, което вече е факт.
Табелата е край пътя. Всяка буква в нея е с височина един метър и е широка 70 сантиметра. Общата дължина на надписа е 15 метра. Всяка буква е поставена върху отделен фундамент. Материалът за изработката е от алуминий, а нощно време надписът ще свети. Инициативата за изработване и поставяне на огромната табела бе на кмета на Самуилово – Кирил Стоянов, и на общинския съветник Георги Стоилков.