Friday, May 3, 2024
HomeРегионСамоковХристо Мазнев стана първият столетник за 2017-а в Самоков, издаде рецептата за...

Христо Мазнев стана първият столетник за 2017-а в Самоков, издаде рецептата за дълголетие: Не пуша, пия от дъжд на вятър

Общинското ръководство връчи на бившия счетоводител почетен плакет и парична премия

 Христо Мазнев от Самоков навърши 100 години и получи почетен плакет и парична премия от общинското ръководство. Изключително жизнен и позитивен, столетникът вдигна настроението на всички присъстващи на тържествената церемония.

„Това е голям празник, защото нямаме много столетници.“ Много ни е драго, че дойде на крак тук да ни видиш”, призна кметът Георгиев. Рожденикът разказа своята рецепта за дълголетието. „Чувствам се добре, само слухът ми е намалял. Умерен съм във всяко едно отношение – не пуша, пия от дъжд на вятър по една бира, повече не. Навремето работех във „Винпром” и обичах всеки обед да пийвам по една бира, но никога не съм прекалявал” – сподели бай Христо. Работил е в  общината, 20 години като главен счетоводител по линия на просветата. Има дъщеря и син. „Всички да са живи и здрави, да ме надживеят – пожела той по повод вековния юбилей. Христо Мазнев е участник в Първа българска армия. Не крие съжалението си, че броят на участниците във войните намалява с всеки изминал ден. „Бяхме 1360 души, като се основа Общинската организация на ветераните от Втората световна война, сега сме останали 20”, съобщи с болка и тревога юбилярят в кметския кабинет.

Кметът на община Самоков Владимир Георгиев и председателят на ОбС Силвия Стойчева поздравиха вчера Христо Мазнев, който е първият столетник в община Самоков за 2017 г.

RELATED ARTICLES

Most Popular