Tuesday, May 28, 2024
HomeРегионКюстендилИнспектор Кристиян Иванков от Кюстендил със статуетка, грамота и мобилен телефон от...

Инспектор Кристиян Иванков от Кюстендил със статуетка, грамота и мобилен телефон от церемонията „Пожарникар на годината”

 

Той е участвал в гасенето на 22 пожара, ръководи и евакуирането на 50 души от село Гърляно заради проливните дъждове през декември 2017 г.

 

Инспектор Кристиян Иванков от група „Оперативен център“ на РДПБЗН – Кюстендил, във вторник бе отличен на церемония по награждаването на победителите в 23-тия национален конкурс „Пожарникар на годината“, съобщиха от ОД МВР – Кюстендил. Той е служител на РДПБЗН – Кюстендил, от 2013 година.

Наградата – статуетка, грамота, мобилен телефон, му бе връчена от главния секретар на МВР – гл. комисар Младен Маринов.

Кристиян Иванков организира управлението на ресурсите на звената за ПБЗН при РДПБЗН – Кюстендил, при пожари, бедствия и извънредни ситуации. Взаимодейства с основните и други съставни части на ЕСС, държавни органи и институции, местното самоуправление, неправителствени организации. Поддържа постоянна готовност за осъществяване на дейността съобразно длъжностните си задължения и стриктно изпълнява отдадените заповеди и разпореждания на ръководителите си. Участва в установяването на причините за възникнали пожари и изготвя пожаро-технически експертизи. Разработва и актуализира планове за пожарогасене. Провежда тренировки за установяване състоянието и готовността на системата за ранно предупреждение и оповестяване. Извършва оценка на данните, получавани от системите за наблюдение, предупреждение и оповестяване на база от системите за ранно предупреждение и мониторинг и постъпилата информация от НОЦ.

Инспектор Кристиян Иванков е номиниран от ръководството на дирекцията за участие в Националния конкурс „Пожарникар на годината“ за участието си в управлението на силите и средствата в гасенето на 22 пожара с материални загуби в Кюстендилска област, той ръководи и евакуирането на 50 човека от село Гърляно при обявеното бедствено положение, вследствие на проливните дъждове в началото на декември 2017 г.

RELATED ARTICLES

Most Popular