Кардиологът проф. Младен Григоров и неврохирургът д-р Емил Кръстев уволнени от общинската болница в Дупница

Мария Иванова

 

Доц. Недин все още не е получил заповед за освобождаването си от поста

 

Кардиологът проф. Младен Григоров и неврохирургът д-р Емил Кръстев са напуснали общинската болница в Дупница, след като прокуристът на здравното заведение Мария Иванова е  прекъснала гражданските им договори.

Доц. Димитър Недин

Пациентите в общинската болница с тежки сърдечни диагнози, както и болните, на които се налага преглед от неврохирург, ще получават адекватна помощ от специалисти в София, уверяват от лечебното заведение.

Проф. Младен Григоров

„Такива пациенти ще бъдат транспортирани с линейка на Спешен център до съответната кардиологична болница за преглед. Така излиза по-евтино според направените разчети от прокуриста Мария Иванова, а и от мен. И аз подписах за прекратяване договора на проф. Младен Григоров. Пациентите, на които се налага преглед от неврохирург, по същия начин ще бъдат транспортирани за София”, казва доц. Димитър Недин, който временно изпълняваше длъжността управител. Той все още не е получил заповед за освобождаването си от поста. Както е известно, непопулярните мерки се предприемат заради тежкото финансово положение на МБАЛ „Св. Иван Рилски”.