Катин излезе на свобода, тормози кмета Минков с въпроси за финансите в Кочериново

Костадин Катин

Бившият кмет на Кочериново Костадин Катин излезе на свобода. Той имаше три присъди за злоупотреби със служебно положение, превишаване на правомощия и обзавеждане на детска стая с общински пари. Присъдата му бе за около 4 години и малко, след като бе отведен в бобовдолския затвор, го преместиха в общежитието в Самораново. Стана известно, че след като е подал молба за предсрочно освобождаване, магистратите са я уважили.

Иван Минков

Костадин Катин отново се включва активно в политическия живот. Присъства на всяка сесия, бил е на последните две, очаква се и на заседанието на 6 октомври да е на първия ред. Основно го интересува финансовото състояние на община Кочериново, обясниха съветници, като финансовите си питания задава директно на наследника си Иман Минков, който беше зам.-кмет в екипа му. Минков му е върнал писмен отговор, че дълговете са качени на сайта на общината в раздел „Бюджет и финанси”.

В затворническото общежитие той е работил като пазач и при необходимост като шофьор, бил е награждаван и няма налагани наказания. Бившият кмет е поискал от магистратите да отменят наказанието му да не заема държавна или обществена длъжност. Според съда той се е променил и изтърпяното наказание е дало резултат.