Кметът Икономов и зам.-кметът Кирицов изненадаха с цветя дамите в Банско, Асен Блатечки с „Морска сол” подслади празника

Кметът Георги Икономов не пропусна да подари цвете на дамите от Общинска администрация-Банско за 8 март. За всяка дама имаше красиви пролетни лалета. Зам.-кметът Асен Кирицов пък уважи дамите от Пенсионерски клуб – гр. Банско по време на празничния им обяд. Не бяха забравени и всички дами, работещи в образователните и обществени институции на територията на планинската община, както и милите баби от Пенсионерски клуб – с. Места.

По повод 8 март дамите в община Банско получиха и друг подарък, те се насладиха на спектакъла на Хасковския театър „Морска сол”. В празничната вечер любимецът на българската публика Асен Блатечки, в компанията на Милена Маркова-Маца, Добриела Попова и Алексей Кожухаров, разказаха една симпатична история за приятелството, любовта и човешките отношения. Забавни и динамични диалози, морски солени свалки, мъжко перчене и женско кокетство, щури танци и нелепи ситуации, които доведоха до смях до сълзи от публиката на препълнения салон на Читалище „Никола Вапцаров”. Написана от българския драматург Емил Бонев, пиесата освен на театралната сцена се превъплъщава и в сериал, излъчван по една от националните телевизии през 2004-та.