Кметът Камбитов направи първа копка за саниране на полицията в Благоевград, заяви: Реализирали сме проекти за 122 млн. лв. по програмата за енергийна ефективност

 

Предстои да започнем работа по сградата на общината и по още 10 жилищни сгради на стойност 10 млн. лв., каза градоначалникът

 

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директорът на Областна дирекция на МВР-Благоевград старши комисар Николай Хаджиев направиха първа копка за обновяване на сградите на ОД МВР и Първо РПУ-Благоевград.

На официалната церемония присъстваха директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” инж. Георги Пармаков, заместник-кметовете на Благоевград – Зорница Кралева, Христина Шопова, инж. Емилия Тунева, Иво Николов, директорът на дирекция „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки“ Антония Методиева, представители на евродепутати от групата на ЕНП, екипът по проекта, представители на община Благоевград и полицията.

„Правим първа копка по поредния проект, реализиран от община Благоевград. Санирахме сградата на пожарната, сега предстои и да обновим фасадите на сградите на ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград. Равносметката показва, че за последната година и половина сме реализирали проекти за 122 млн. лева по Националната програма за енергийна ефективност. Предстои да започнем работа и по сградата на общината, и по още около 10 жилищни сгради на стойност приблизително 10 млн. лева. Пожелавам на изпълнителите безпроблемна работа. Вярвам, че ще приключим всичко в срок“, каза кметът д-р Атанас Камбитов и пожела успешна работа на строителите.

По традиция бе отслужен водосвет от отец Андон Шавулев, а възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград от ДЮФА „Пиринска китка“ раздадоха за здраве питка и мед на присъстващите. От своя страна директорът на ОД МВР старши комисар Николай Хаджиев благодари на кмета д-р Атанас Камбитов и на целия екип, с помощта на които ще бъдат реновирани сградите на полицията.

Проектът „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сградите на ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград” е  на стойност ‎1 645 987,00 лв. С дейностите, които ще бъдат изпълнени по проекта, ще се подобри енергийната ефективност, ще се осигури достъп на хората с увреждания и цялостно ще се обновят фасадите на сградите на Областната дирекция на МВР и Първо РПУ – Благоевград. Проектът се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между община Благоевград и Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ ‎2014-2020 г. Срокът за изпълнение е 12 месеца.