Кметът Красимир Герчев пали хиляди коледни светлини на 7 декември в Разлог, седем квартала в града се готвят за кукерския фестивал

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Кметът на община Разлог Красимир Герчев ще запали светлините на коледното дръвче в центъра на града на 7 декември. Тържеството за запалването на светлините ще започне в 17,30 часа, а малки и големи ще могат да се насладят на интересната коледна постановка „Коледари-сурвакари“ на Общински куклен театър-Благоевград.
Заедно с коледното дръвче празнични светлини ще огреят и улиците и центъра на Разлог. Хиляди лампички, светещи гирлянди, светлинни пана с коледни мотиви ще придадат още по-голямо празнично настроение на жителите и гостите на град Разлог.
На 1 декември от 18,30 ч. в салона на читалището в Разлог ще се проведе Коледен концерт. В него ще вземат участие „Огражденска четворка“, Танцов ансамбъл „Перун“ и Танцов клуб „Рилска самодива“. На 14 декември от 16,30 часа в Многофункционалната зала на читалището ще се проведе детски коледен концерт и посрещане на Дядо Коледа.
Един от най-дълго чаканите моменти през годината в Разлог е Новогодишният кукерски карнавал. Той се провежда на 1 януари, а началният час е 10,30 ч. В него ще вземат участие всичките седем квартала на град Разлог, които ще представят обичая по гонене на злите сили. С настъпването на новата година у всеки човек заживява надеждата за новото по-добро начало, вярата в бъдещите дни и желанието да ги изживеем заедно, щастливо и мирно. Именно затова 1 януари е толкова важен за жителите на Разлог – този ден дава възможност на всеки да се откъсне от лошото и да продължи през новата година, зареден с доброта и сила за постигане на мечтите.