Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградКметът на Благоевград д-р Камбитов с награда от Фондация „Искам бебе“ –...

Кметът на Благоевград д-р Камбитов с награда от Фондация „Искам бебе“ – „Ангели на благодарността“, обяви: И за тази година сме заделили 200 000 лв.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден от Фондация „Искам бебе“ със статуетка „Ангели на благодарността“, която бе връчена за активната и целенасочена политика на община Благоевград в ежегодното подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. „Община Благоевград отделя  и тази години 200 000 лева за ин витро процедури, нищо че има национално финансирането, тези пари ще бъдат за тези, които не са финансирани по него“, категоричен бе кметът д-р Атанас Камбитов.

Официалната церемония по награждаване се проведе днес под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Статуетките са изработени специално за събитието от Бояна Пеева, художник и скулптор. С „Ангели на благодарността“ бяха отличени министър-председателят на Република България Бойко Борисов, финансовият министър Вадислав Горанов за изпълненото обещание от правителството и осигуряване на финансиране на 4 ин витро опита за нуждаещи се пациенти и финансиране на замразяване на яйцеклетки на онкоболни жени. Всичко това поставя България на едно от челните места в Европа за грижа към пациентите с репродуктивни проблеми. Екипът на фондация „Искам бебе“ награди зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков, лекари, областни управители, кметове и дарители.

Всяка година кандидатстващите за ин витро процедури в община Благоевград се увеличават. Благодарение на политиката, която кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и екипът му провеждат в посока увеличаване броя на семействата, които получават средства за ин витро, бюджетът за процедурата се е увеличил повече от двойно от 2012 година насам.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular