Кметът на град Рила Георги Кабзималски санира сградата на общината с 290 668, 26 лв., кабинетът му е в руини, посреща гости в централното кафене

Георги Кабзималски

Кметът на община Рила Георги Кабзималски стартира строително-монтажните дейности за енергийно обновление на сградата на общинската администрация. Стойността на проекта е 290 668,26 лв. Фирма изпълнител е ”Каро Трейдинг” ООД.

Строителният надзор се изпълнява от „ТЕХНОСТРОЙ ИНВЕСТКОНСУЛТ” ЕООД – София с технически ръководител инженер Силвия Касъмова. „Трябва да бъдем готови най- вероятно до един месец, бачкаме здраво. Задачата ни е нелека, но ние сме се доказали. Правим най-доброто, сградата на общината ще бъде тотално обновена. Всички кабинети са в ремонт, кметът не може да си влезе в кабинета, посреща хората в голямата зала за сесии.

По-важните гости като инвеститори, бизнесмени – в кафето пред общината. Целта на енергийното обновление е да се намали консумацията и разходите за енергия. Това ще подобри цялостно както работната среда, така и качеството на околната среда в града, подчерта кметът Георги Кабзималски.  Администрацията му наброява около 30 души. С нетърпение чакаме да прекрачим прага на обновената сграда.

Това е голяма придобивка за цялата община, казаха администратори. И добавиха: Радваме се, че успява благодарение на екипа си, надяваме се и рилчани да оценят труда ни, не е лесно малка община като нашата да кандидатства по проекти, които изискват съфинансиране между 20 и 40% от бюджета, има месеци, в които касата на общината буквално е празна и караме на мускули, но после отново чашата прелива.