Кметът на Петрич Димитър Бръчков разпуска в компанията на ренегатите Славчо Манастерлиев, Георги Георгиев – Валяка, Георги Стоилков, клиенти на заведението: Черпиха се с уиски

Димитър Бръчков

Кметът на Петрич Димитър Бръчков разпуска след инфарктната сесия в местна кръчма, удари няколко уискита и сподели неволите в компанията на неколцина петрички ренегати като него, съобщиха местни жители. Бръчков си поръчал уиски, но не вдигна нито една наздравица.

Георги Георгиев – Валяка

Разказа надълго и широко как е успял да прокара през иглени уши предложението си да изтегли колосален кредит от 1.2 милиона лева кредит, които данъкопладците на Петрич ще плащат заради редките пръсти на управниците в Петрич и как е получил благословията за тая работа от близо 30 общински съветници. ”Браво, браво, потупах го по рамото”, призна бившият лидер на ВМРО в Петрич Славчо Чакалов, сега лидер на ДПС в града. „Евала, евала”, добави Славчо Манастерлиев, също бивш член на ВМРО. На вечеринката в кръчмата дойде и Георги Георгиев – Валяка, шеф на спортен отдел в общината, бивш футболист на „Беласица”. Той внесе яснота как отборът ще се „облажи” с 50 хиляди лева. „На сесията предоставихме право на отбора безвъзмездно да отдава терени на общината за реклама на местно казино. Собственикът ще се ръси 50 бона, а пък съветникът от „Народен съюз” Георги Стоилков, бивш вратар и бивш треньор на „Калабак” се провикна от микрофона: „И аз ще гласувам, нищо че Георги Петров, собственика на отбора, ни нарече всички нас, съветниците, „селяндури, цървули, цигани”. Аз ще гласувам на изборите” – това разказаха клиенти на заведението, дочули разговорите на компанията, и добавиха: „Ядоха, пиха, ама не можаха да се развеселят, нещо ги стискаше за гушата. Бръчков също бил член на партията ВМРО, но после хвърлил партийната книжка и в момента е председател на ГЕРБ в Петрич. Сега има цялата власт и кметска и партийна, като истински болшевик”, бяха коментарите в заведението. – ”Проклятието на такава власт е, че отнема ума на повечето от носителите, дано не се случи това и в Петрич, кръстили се хората в кръчмата”.