Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионСанданскиКметът на Сандански К. Котев брои 72 000 лв. за BG MUSIC FESTIVAL,...

Кметът на Сандански К. Котев брои 72 000 лв. за BG MUSIC FESTIVAL, санданчани: Пак ли Касъмови ще правят феста?

 

 

72 000 лв. дава община Сандански за второто издание на BG MUSIC FESTIVAL.

„Пак ли фестът ще се даде на Касъмови?”, питат се всички в Сандански. Миналата година фестивалът, който се явява модерният вариант на „Пирин фолк”, ориентиран предимно към тийнейджърите, направи своя прощъпалник именно в южната община.

Котев беше част от журито на миналогодишния фестивал заедно с Орлин Горанов, Теди Кацарова, Спенс…

Община Сандански беше съорганизатор заедно с популярна телевизия за българска музика, собственост на семейство Касъмови, които държат и телевизия за фолклорна музика. Именно фолклорната телевизия пък излъчва емблематичния за Сандански „Пирин фолк”. Управител на фирмата е Виктор Христов Касъмов, съдружници са Денис Касъмов и Ненчо Христов Касъмов. Денис Касъмов игра ролята и на фестивален директор на BG MUSIC FESTIVAL миналата година.

За изпълнението на обществената поръчка, която ще мине по процедурата на прякото договаряне, кметът Котев е поканил фирмата на Касъмови „ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП” ООД, „Юпитер ТС” ЕООД с управител Марийка Андреева и „ЕЛ ЕМ ГРУП” ЕООД с управител Вилияна Ангелова.

По регламент BG MUSIC FESTIVAL е ежегоден национален форум, който дава изява на артисти – изпълнители с нови авторски песни в стиловете на съвременната популярна музика – поп, рок, хип-хоп, R&B, dance, клубен, електронен и всички останали стилове и подстилове в модерното комерсиално музикално изкуство.

„Като е фестивал за българска музика, поне името да беше на български”, коментират усилено санданчани, които питат още: „Не са ли 72 000 лв. доста солена тарифа, за да се прави реклама на Сандански? И какво, привличат се за две вечери куп крещящи хлапетии, струва ли си? По-голяма сметка от рекламата май имат от телевизията, която излъчва концерта, не може ли общината да мине по-тънко, като например с това да им предостави за ползване летния театър? Смятаме, че това е по-справедливо?”

Иначе фирмата, която ще вземе поръчката, ще трябва съвместно с община Сандански да сформира организационен комитет на фестивал, да се заеме с набиране и селектиране на авторски музикални произведения и изпълнители.

В парите е включено и пълното медийно обслужване. Тук влизат и организирането на гласуването на зрители и посетителите на фестивала за победители в отделните конкурси. Фирмата победител ще трябва да се погрижи и за продукционната обработка на селектираните песни. Пълна реклама, медия планиране и стартиране телевизионно излъчване на рекламни спотове, тийзъри и др.; радиоизлъчване на селектираните песни; организиране и извършване на продажби на телевизионна и интернет реклама; отдаване на площи и позиции за външна (билборди), интернет и друга реклама.

В задълженията влизат още осъществяване на музикално-сценичната реализация на фестивала – сценография, сценарии, режисура, декори, озвучаване, осветление, водещи, хореографии (хореограф-постановчик и танцови формации), атракциони, постановъчни реквизити и др. присъщи; осигуряване на съоръжения, техника, материали и консумативи за сцена, звук, осветление, пиротехнически съоръжения, интерком комуникации и др. присъщи, вкл. прилежащи екипи за времето на провеждане на фестивала.

Телевизионно заснемане на фестивала с гарантирано директно излъчване по национална музикална тв програма с предоставяне на тв сигнал и интернет връзки на други медийни партньори е друга ключова част от работата на фирмата изпълнител, която ще е натоварена и с организиране на продажбите на входни билети, предварително съгласувани с община Сандански. Като община Сандански изрично държи да фигурира на всички рекламни и презентационни материали за фестивала и представянето й като съорганизатор.

RELATED ARTICLES

Most Popular