Кметът Церовска откри обновения за 200 000 лв. спортен комплекс със сауна на стадиона в Перник, връчи на министър Кралев нов проект за зала „Дружба» на стойност 100 000 лв. 

Министерството ще направи всичко възможно за община Перник да се подобри спортната инфраструктура, обеща Кралев

Кметът на Перник Вяра Церовска и министърът на младежта и спорта Красен Кралев откриха официално ремонтирания спортен комплекс на Стадиона на мира. Целият проект е на стойност 200 000 лв., финансиран от Министерството на младежта и спорта. По стар български обичай те бяха посрещнати с питка и мед, не беше забравен и ритуалът с менчето с бистра вода.

В рамките на проекта беше направен ремонт на спортната зала по футбол, която се намира в сградата. Подменена е покривната хидроизолация и е топлоизолирана фасадата на сградата. Сменена е дограмата и е поставена нова електрическа инсталация. Реновирани са банята и съблекалните, изградено е и помещение за сауна.

„Щастлива съм, че започнахме обновяването на най-големия спортен комплекс в Перник. Сигурна съм, че това е само началото, защото градът и спортната общественост заслужават да има по-добри условия. Стадионът е с една забележителна история, построен е през 1954 година. Тук са се провеждали изключително много събития. Тук започва и големият фестивал „Сурва“ в продължение на няколко години. Радвам се, че днешният ден е факт и че този хубав и обновен комплекс ще даде на младите и бъдещите спортисти да имат по-добри условия. Заедно ще направим още за спорта, благодаря Ви, г-н Кралев“, сподели на откриването кметът Вяра Церовска.

Красен Кралев от своя страна благодари за топлото посрещане и каза, че се радва, когато вижда колко много се оценява това, което е направено.

„Министерството ще направи всичко възможно за община Перник, за да си подобри спортната инфраструктура. Най-важното е да има места, където нашите деца да спортуват, да тренират и да практикуват любимия си спорт. Важното е, че младите футболисти има къде да тренират и дано повече деца се запалят по спорта”, каза Кралев и допълни, че мястото на „Миньор“ е в Първа професионална лига («А» група), тъй като е работил и познава треньора на отбора.

Той уточни, че това няма да е последното нещо, което прави в този комплекс, и официално получи от кмета Вяра Церовска новия проект на общината за спортна зала „Дружба“, който е на стойност 100 000 лв.

Градоначалникът не скри, че има и още готови проекти, които са за осветлението на стадиона и лекоатлетическата писта.

На церемонията присъстваха още зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев и Йордан Павлов, секретарят на общината Радослава Манова, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов, както и много спортни деятели и граждани.

Председателят на Областния съвет на БФС-Перник Валентин Лазаров връчи два почетни плакета на кмета Вяра Церовска и министър Кралев за принос и развитие на футбола в региона.

Пернишките спортисти винаги са намирали място сред елита и неведнъж сме имали поводи за национална гордост благодарение на завоюваните от тях шампионски титли и призови класирания от олимпийски игри, световни и европейски първенства.