Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникКметът Церовска посрещна в Перник главния офицер на Американската армия Грегъри Ромеро,...

Кметът Церовска посрещна в Перник главния офицер на Американската армия Грегъри Ромеро, запозна се с модерна техника за бързо реагиране при бедствия

 

Кметът на община Перник д-р Вяра Церовска посрещна в кабинета си екип на рота „Гражданско-военно сътрудничество“, водена от капитан Грегъри Ромеро – главен офицер на Американската армия. Той и колегите му от резерва гл. сержант Никълъс Фриш и Джъстин Маккей бяха придружени от техните български колеги – ст. сержант Дилиян Маринов и мл. сержант Ралица Димкова, водени от капитан Александър Василев.

В протоколната среща българските и американските военни от резерва представиха накратко пред градоначалника своята дейност в подкрепа на населението и извършването на хуманитарни мисии не само при възникнали бедствени ситуации.

„Мисля, че това е точното време за тази среща, защото подобни обстоятелства се обсъждат в спокойна обстановка, каквато е в момента, и можем да уточним нашите бъдещи взаимоотношения, които ще бъдат в полза на гражданите“, сподели кметът Вяра Церовска и запозна гостите с развитието на община Перник, реализираните проекти и значимите събития, както и с част от проблемите на града.

В рамките на срещата стана ясно, че екипът разполага с модули за борба с пожарите, както и че имат модерна техника за бързо реагиране при бедствена ситуация. Кап. Ромеро сподели, че освен община Перник той и българските му колеги са посетили общините Благоевград, Шумен, Търговище и Ямбол, но не скри възхищението си от топлото посрещане на кмета Вяра Церовска и отличната й комуникация.

RELATED ARTICLES

Most Popular