Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБанскоКметовете от Югозапада на среща с Жозеф Дол, градоначалниците Герчев, Котев, Икономов,...

Кметовете от Югозапада на среща с Жозеф Дол, градоначалниците Герчев, Котев, Икономов, Бръчков и Апостолов се снимаха с президента на ЕНП

Кметицата на Перник Вяра Церовска заложи на компанията на Ева Паунова, Мария Габриел и министър Лиляна Павлова

Президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол се срещна с кметовете и председателите на oбщински съвети от цялата страна, избрани с листата на ГЕРБ.

На общ кадър от срещата се появиха кметовете съседи от Благоевградско Красимир Герчев от Разлог, Кирил Котев от Сандански, Георги Икономов от Банско, Димитър Бръчков от Петрич и Апостол Апостолов от Симитли, редом с Жозеф Дол. Компания на градоначалниците прави Цветен Цветанов.

Кметът на община Перник заложи на дамска компания, тя се нареди за снимка с евродепутата с дупнишки корени Ева Паунова, българския комисар в ЕК Мария Габриел, министър Лиляна Павлова и др. Компания на дамите прави евродепутатът Асим Адемов. С Дол се снима и кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Разговорът на градоначалниците с Дол се проведе преди началото на форума на групата на ЕНП в Комитета на регионите, който се провежда в София в момента.  Президентът на ЕНП бе категоричен, че България трябва да е горда с председателството на Съвета на ЕС.

Жозеф Дол поздрави българските градоначалници за успешното развитие на българските региони в последните години. Президентът на ЕНП подчерта, че българските градове и села се развиват непрекъснато и изрази увереност, че стандартът на живот на всички български граждани ще бъде осезаемо подобрен под ръководството на тези кметове.

Градоначалниците от своя страна изразиха благодарността си към ЕНП и заявиха, че европейската солидарност и финансирането на важните за българите проекти от страна на ЕС е от изключително значение за всички населени места в страната. Всеки от българските кметове даде своите убедителни доводи пред Дол защо кохезионната политика не трябва да се променя, като дадоха примери от регионите, които управляват. Президентът на ЕНП подчерта, че страната ни е сред отличниците в тази сфера и заяви, че кохезионната политика е важна не само за България, но и за целия ЕС, защото обединява страните членки. „България се доказа като надежден партньор и отговорна страна – членка на ЕС. Кохезионната политика намалява разликите между държавите и това се вижда в много от българските градове, придобили европейски облик в последните години”, обясни още Жозеф Дол.

По време на срещата си с българските кметове и председатели на общински съвети от цялата страна президентът на ЕНП изрази задоволството си, че те живеят с проблемите на хората на населените места, които ръководят. Жозеф Дол поздрави градоначалниците от ГЕРБ, че взимат добри и мъдри решения, с които разрешават проблемите на хората. Той ги посъветва да следват примера на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е направил така, че т.нар. политически елити да остават на равнището на проблемите на хората.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular