Ремонтират 51 улици в Кюстендил и селата с 500 000 лв., кметът Петър Паунов: При реализирани икономии ще бъдат пренасочени още средства за асфалтиране

 

51 улици в Кюстендил, както и улични настилки в селата Багренци, Грамаждано, Дворище, Жиленци, Катрище, Лозно  и Ябълково ще бъдат ремонтирани след като съветниците гласуваха 500 000 лв. от средствата за капиталови разходи да отидат за асфалтиране на улици. 2 улици ще бъдат напълно асфалтирани, а останалите ще бъдат изкърпени.Докладната за трансформиране на целевата субсидия за община Кюстендил в целеви трансфер за неотложни ремонти е на кмета Петър Паунов.

Тежките атмосферни условия през изминалата зима влошиха съществено състоянието на част от уличната мрежа  в общината, което създава предпоставки за възникване на ПТП .За извършване на неотложен ремонт на улици на територията на общината са необходими повече от 2 млн. лв., които не са по възможностите на общинския бюджет.
Министърът на финансите може да трансформира до 50% от целевата субсидия за капиталови разходи в целеви трансфер за неотложни текущи ремонти на уличната мрежа.
„При реализирани икономии ще бъдат пренасочени още средства за асфалтиране и ремонт на уличната мрежа.Работим заедно с екипите на КАТ и реагираме своевременно при сигнали”, заяви кметът Петър Паунов.
На питане от съветника Стоян Стоилов за лошата маркировка на възлови кръстовища в града Георги Джоглев отговори:”Предполагам виждате, че сега правим маркировката с по- качествена боя, купихме и специална машина.Работата по полагане на маркировка зависи основно от атмосферните условия и горещината на асфалта.затова няма как да се направи за 1 ден.Работим приоритетно в централна градска част, след това в районите на детски градини и училища и в целият град”.

Дарик