КНСБ предупреди за радикален отпор, ако отпадне добавката

Президентът на КНСБ Пламен Димитров

 

Проблемът на България не е т.нар. “клас прослужено време”, а липсата на кадри, каза пред журналисти лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Темата за добавката за стажа ще бъде обсъдена днес на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Пламен Димитров не допуска добавката за стаж да отпадне и “тази изтъркана и омръзнала на всички вече тема отново да заеме публичното пространство”. Той обаче е категоричен, че ако някой се опита да отнеме добавката за стажа, федерациите в синдиката са изразили готовност за сериозен отпор и радикална реакция.

За Пламен Димитров не е ясно защо темата за класа отново излиза на дневен ред. Според него не бива да се губи време за обсъждането на подобни измислени проблеми, особено след ясните изразените позиции на синдикати и правителство по темата.

Кабинетът вече обяви, че темата не е на дневен ред. Бизнесът обаче настоява добавката да отпадне.

Очевидно това е нещо, което сплотява част от редиците на бизнес организациите в София, тъй като това не е проблем на хората в предприятията, в това число и на мениджърите и собствениците, с които имам чести контакти, коментира президентът на КНСБ.

По мнението му най-важно е да започнат дебати за бъдещето на работната сила в България, как оттук нататък да бъде преодоляна демографската катастрофа.