Saturday, July 27, 2024
HomeСпортКюстендилката Моника Кръстева част от женския национален отбор на България до 23...

Кюстендилката Моника Кръстева част от женския национален отбор на България до 23 години по волейбол

 Младите лъвици стартираха с две победи на Световното първенство в Словения, предстои сблъсък с Куба

 

Женският национален отбор на България до 23 години стартира със две победи на Световното първенство в Словения. В първия двубой от група „В”, състезателките на Тони Зетова, сред които е и кюстендилката Моника Кръстева, победиха Япония с 4:2 гейма (15:13, 13:15, 11:15, 15:13,15:12, 15:11).

Ст. треньорът Антонина Зетова заяви след срещата: “Беше много труден мач, защото нашият отбор рядко играе с азиатските тимове и преживяхме доста по време на мача. Преди играта бях много притеснена, защото познавам стила на японките. Не знаех как ще реагират момичетата. Обичам отбора си и мисля, че ще подобряваме играта си с все повече и повече мачове, които ще изиграем тук.”

Във втората среща младите „лъвици” се наложиха категорично над Кения с 4:0 (15:1, 15:5, 15:6, 15:11).

Българките не оставиха шансове на съперничките си, като в първия гейм дадоха само една точка на кенийките. Във втория и третия африканките спечелиха съответно 5 и 6. Волейболистките на Кения минаха границата от 10 точки едва в четвъртия гейм, но и в него отстъпиха на “лъвиците” – 11:15. Шампионатът се играе по новите правила, според които геймовете са до 15 т. Днес, вторник от 21:00 часа България ще играе срещу отбора на Куба.

Моника Кръстева е част от селекцията на Зетова, въпреки че талантливата волейболистка е по-малка на възраст. Тя бе топ реализаторът на националния отбор на България за девойки старша възраст (U20), който се класира за финалната осмица на Световното първенство по волейбол в Мексико, преди 2 месеца.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular