Saturday, May 25, 2024
HomeНовиниСвятLe Monde покъртително: Героят на Франция Арно Белтрам се венчал в реанимацията...

Le Monde покъртително: Героят на Франция Арно Белтрам се венчал в реанимацията малко преди да умре за голямата си любов Мариел

 

Полковникът от жандармерията Арно Белтрам, който се размени срещу заложник в супермаркета във френския град Треб, се е венчал в болницата малко преди да почине. Това съобщава „Льо Монд“.

44-годишният Арно успя да убеди 26-годишния имигрант от Мароко Редуан Лакдим да пусне един от заложниците, които държал в супермаркета на 23 март, и той да влезе на негово място. При щурма на сградата Арно бил ранен с четири куршума и по-късно почина. Свещеник извършил бракосъчетанието в реанимацията. Отец Жан-Батист пристигнал тичешком в болницата в Каркасон, страхувайки се да не закъснее. Свещеникът от седмици участвал в подготовката на сватбата на Арно и Мариел, които вече имали гражански брак. Църковният брак и сватбата трябвало да се състоят през юни. „Дадох му причастие за брак и причастието на болните“, разказва Жан-Батист. Белтрам работел в Париж, но често ходил в южната част на Франция на командировки. Там той срещнал Мариел, която е ветеринар и е ходила на мисии в Африка. Със свещеника Арно се запознал през лятото на 2016 г. при обиколка на местния манастир.

„Веднага имаше симпатия, той е изключително интелигентен и смел мъж и контактът веднага се получи. Той беше мъж, който беше открил вярата“, разказва Жан-Батист.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular