Ловците от Големо село, Мало село и Мламолово откриха сезона с водосвет на новата хижа, пожарникарят Георги Георгиев и предприемачът Йордан Станчов пронизаха 2 прасета

Водосвета отслужи отец Ивайло Пиперков от Овчарци, курбана от агне сготви бившият военен Иван Джартов

С водосвет на новата си хижа, курбан за здраве и отстреляни две диви прасета стартира новият сезон за лов на едър дивеч на ловната дружинка на Големо село, Мало село и Мламолово. В успешния излет на 1 октомври участвали 19-ина от ловджиите в дружинката на трите бобовдолски села. Двете около 100-килограмови мъжки прасета са отстреляни между Мламолово и Мало село, в местността Широки дол. Слуката е на Йордан Станчов и Георги Георгиев. Станчов е предприемач от Големо село, занимава се с товарни превози, а мламоловецът Георгиев е пожарникар. Водосвета отслужил отец Ивайло Пиперков от с. Овчарци. Курбана от агне пък приготвил Иван Джартов от Големо село – бивш военен, а сега собственик на фирма за изкупуване на черни и цветни метали.

„Доволен съм от старта на сезона. Такова откриване, с две отстреляни диви прасета още в първия ден, в дружинката не е имало доста отдавна”, коментира председателят Николай Георгиев. Той е от Дупница, ловува вече 10 години, а от почти една оглавява дружинката, в която членуват близо 50 души. Отскоро те се радват на новата си придобивка – хижата, построена със собствени средства и труд и осигуряваща им възможност за отмора.

„Хижата се намира в местността Коритата над Мламолово. Изградихме я със средства и труд на ловците. Започнахме строителството преди около 1 година и още се довършва, предстои външно измазване. Застроената й площ е 50 кв.м, колкото еднофамилна къща. Обзаведена е с всичко, необходимо за събирания. Има маси, столове, легла и печки”, обясни председателят.