Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаМихаил Йончев от Бистрица плаши да прехвърли данъците си към друга община:...

Михаил Йончев от Бистрица плаши да прехвърли данъците си към друга община: 8 г. сам поддържам ул. „Здравец”, на която живея

Шахтата за мръсния канал е ремонтирана м.г. и е подменен капакът й, постоянно се подменя уличното осветление, коментираха от община Дупница

Кметът Кирил Огненски: Част от улицата е в лошо състояние, заради честите аварии по водопреносната мрежа, а също така и заради хванати незаконни отклонения за вода

 

Михаил Йончев от дупнишкото село Бистрица няма да плаща повече данъци, ако скоро не види облагородяване на района, в който живее.

Кирил Огненски

Това заяви самият той в писмо до в. „Вяра”, в което по негови думи сам се грижи за улицата, на която живее – „Здравец”. На редакционната поща той изпрати извадка и от данъчния си статус.

Ето какво пише Михаил: „Запълвам дупки, режа храсталаците, за да е проходима улицата. Купил съм си инструменти специално за тази дейност, като вече съм амортизирал няколко комплекта ножици и клещи за храсти.

8 години нито едно действие на каквато и да е институция по моята улица. Миналата година потърсих съдействие поне за храстите. Не намерих кмета, но секретарката си записа и каза, че ще предаде. Нищо не се случи. С парите, които само аз плащам, можеше да се направят доста подобрения за живота на хората на улица „Здравец” в село Бистрица. С това писмо заявявам най-отговорно и най-сериозно, че това са последните данъци от порядъка на хиляди левове, които ще платя на общината, ако не видя поне някакво действие за облагородяване на района, в който живея. Ако не видя такива действия – всичкото ми движимо имущество ще бъде пререгистрирано в друга община”.

„Вяра” потърси за коментар по изложеното писмо община Дупница. Ето какъв бе отговорът: „Половината от улица “Здравец” е асфалтирана, а другата част, която се визира, никога не е била и е черен път. Миналата година е ремонтирана шахтата за мръсния канал и е подменен капак. Тъй като е крайна за селото улица, постоянно се подменя уличното осветление.
Преди 2 месеца по искане на Кирил Огненски са сменени от ЧЕЗ междустълбовите проводници предвид създаващите проблеми”. Ето и коментарът на кмета на Бистрица Кирил Огненски:
“Провел съм срещи и съм разговарял със собствениците на имотите на улицата да орязват храстите, тъй като по-голямата част от тях са именно надничащи от частните им имоти, а аз нямам как да влизам вътре и правя каквото трябва. Винаги, когато разполагам с работници по временна заетост, съм се грижил както за тази улица, така и за другите да се орязват храстите и изсъхнали клони на дървета.
Всяка година улицата в началото на пролетния сезон има проблеми с теч на вода поради липсата на отводнителна канавка. Това, което мога и правя, е да отбивам водата. Част от улицата е в такова състояние както заради честите аварии по водопреносната мрежа, а също така и заради заловени живеещи там с незаконни отклонения за вода, което наложи повторно разкопаване.
Знам, че това е недостатъчно и създава неудобство на живеещите на тази улица, но всичко, което е по силите и възможностите ми, го правя”, заяви Кирил Огненски.

RELATED ARTICLES

6 COMMENTS

 1. Мишката много оборотен станал вече и медина звезда.И нали е голем ербап с много та затова го фанаха че крадне вода с незаконо отклонение.И му разкопаа улицата пак.Плаща хиляди ама нема 10 лева на месец за вода та стана за кашмер у селото.

 2. Уважаеми Том и Джери, да това сте вие! Ето това е “селската” идилия, коментиране на непроверени факти, единствено с цел унизяване на човешкото достойнство! Елементарно и злобно мислене!

 3. Може да иска асфалт до дома много претнци все пак живееш в село

 4. За пореден път се убеждавам в простотията българска! Когато трябва да си защитавате правата мълчите , като п…и, а ако някой друг го прави завиждате и злобеете! Дори нямате смелост да застанете с имената си! Кой ли е мишката в случая? Жалки сте!

 5. Колко сте жалки и елементарни! Не 20-ти, а 21-ви век е – ограмотете се и тогава пишете. Но… все пак нали сте от село, и то от село Б…. Това е “ващо” (на някои) мислене – селското. Чули-недочули, разбрали-недоразбрали и хайде да коментираме. Такива факти се коментират, когато са проверени и са истина. Хайде разкопайте цялата улица, за да се види къде и на кого са незаконните отклонения. Не си мислете, че не се знае – знае се и то …. от цялото така наречено “общество” на въпросното село, та и извън него.

 6. “ШАХТАТА ЗА МРЪСНИЯ КАНАЛ Е РЕМОНТИРАНА М.Г. И Е ПОДМЕНЕН КАПАКЪТ Й, ПОСТОЯННО СЕ ПОДМЕНЯ УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ, КОМЕНТИРАХА ОТ ОБЩИНА ДУПНИЦА” ?????
  “КМЕТЪТ КИРИЛ ОГНЕНСКИ: ЧАСТ ОТ УЛИЦАТА Е В ЛОШО СЪСТОЯНИЕ, ЗАРАДИ ЧЕСТИТЕ АВАРИИ ПО ВОДОПРЕНОСНАТА МРЕЖА, А СЪЩО ТАКА И ЗАРАДИ ХВАНАТИ НЕЗАКОННИ ОТКЛОНЕНИЯ ЗА ВОДА
  „Половината от улица „Здравец“ е асфалтирана, а другата част, която се визира, никога не е била и е черен път. Миналата година е ремонтирана шахтата за мръсния канал и е подменен капак. Тъй като е крайна за селото улица, постоянно се подменя уличното осветление.” ?????

  ДА, ЯВНО ПО ДОКУМЕНТИ СА ОТЧЕТЕНИ НЯКОИ ОТ ПОСОЧЕНИТЕ НЕЩА, но не и видимо за гражданите на едно от селата на Република България, които са значими само, когато трябва да си платят данъците. След като е “черен път” защо живущите на нея да плащат?!?

Comments are closed.

Most Popular