“Миньор” изпусна  “Чавдар” на Стадиона на мира и загуби две точки

"Миньор" и "Чавдар" не се победиха в Перник

Преди мача перничани излязоха на терена с бели фланелки с надпис “С тебе сме Буфи” в подкрепа на тартора на агитката Петър Илиев – Буферо

Отборите  на “Миньор” и “Чавдар” направиха безлично реми 1:1  и  по този начин перничани пропуснаха възможността да си върнат на етрополци за унижението  през лятото, когато в турнира “Кариана къп” паднаха с 0:3.

Срещата на стадиона на мира  започна с домакински натиск, но през първата  част до откриване на резултата не се стигна. В 11-ата минута Георги Ризов проби отляво, след което центрира към тарана Кристиян Ковачев, който шутира от въздуха и като по чудо не прати топката в мрежата зад Христо Матев. Десет минути по-късно при бърза атака на “чуковете” Денис Николов бе съборен  в наказателното поле, но стреля от легнало положение  и  нацели напречната греда над Матев, след което топката напусна очертанията на терена. След почивката играта се поизравни, като гостите започнаха по-дълго да се задържат в половината на домакините. В 72-ата минута Иван Мишев изведе в чиста позиция халфа Николай Ботев, който шутира през куп от играчи и плонжиралия  Даниел Леонтиев за 0:1. Пет минути по-късно бранителят на “чавдарци” Николай Атанасов хвана за фланелката Антон Киров и го тушира в наказателното поле, за което главният рефер Васил Лукаев даде дузпа. Зад бялата точка  застана Георги Ризов, който шутира силно в левия ъгъл за 1:1.

Преди началото на срещата играчите на “Миньор” излязоха на терена с бели фланелки, на които имаше надпис “С тебе сме Буфи” по повод решението на Районния съд в Пазарджик, който през седмицата осъди тартора на агитката Петър Илиев – Буферо на четири месеца условна присъда и три години изпитателен срок, затова че по време на срещата “Хебър”-“Миньор” стреля с римска свещ по фенове от Пазарджик.

“Миньор”: Д.Леонтиев, Савов, Л.Илиев, Киров, Иванов, Л.Христов (78-Г.Найденов), Ат.Колев (63-Ил.Илиев), Д.Николов (68- Кр.Слишков), Кр.Ковачев, Рамадан, Ризов.

“Чавдар”: Хр.Матев, Г.Атанасов, Събев, Ник Атанасов, Н.Николов,  В.Бънов, В.Пенчев (85- Кал.Радков), М.Михайлов, Ник.Ботев, Ив.Мишев, Сим Вешев (88- Д.Янков).