Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаНад 3-метрова пирамида със св. Иван Рилски, герба и Часовниковата кула монтираха...

Над 3-метрова пирамида със св. Иван Рилски, герба и Часовниковата кула монтираха на кръговото в Дупница

 

Монтираха пирамидата на кръговото кръстовище под ГУМ в Дупница. Тя е с височина 332 см и с основа 250 см. На нея са изобразени гербът на Дупница, закрилникът на града свети Иван Рилски и Часовниковата кула.

„В самия проект, когато реализирахме изграждането на кръговото, бе заложен подобен монумент. Не са малко хората, които питаха кога ще запълним тази празнина и имаха основание. Обсъждахме няколко варианта – умален макет на Часовниковата кула, статуя на свети Иван Рилски, триизмерен модел на герба. Задължително трябваше да бъде свързано с града. В крайна сметка се спряхме на този вариант, който да обедини и трите”, обясни зам.-кметът по социалните дейности Крум Милев.

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Абсолютен кич! Пластмасова пирамида!
    Защо не бе изградена от камъни. Да сте виждали монументи от пластмасови плоскости?
    Евтин ПР и позор за Дупница!!!

  2. Абсолютно прав си !Това е неописуемо, това е безплодието и празнотата на бездарни управници, които дори понякога си позволяват наглостта да говорят за култура ! Така и историята ще запомни управлението на тази синтетична партийна изцепка – евтино, фалшиво и нетрайно !

  3. Защо не огласихте подробности свързани с ДЗЗД “ Бистрица 2018” ? Аз ви казах,че е врътка !!! Имаше филм с Уди Алън “ Вземи парите и бягай” , помните ли го ?!

Comments are closed.

Most Popular