Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникНад 300 деца бягаха с усмивка в Перник, лекоатлетката Милка Михайлова: Целта...

Над 300 деца бягаха с усмивка в Перник, лекоатлетката Милка Михайлова: Целта ни е малките да обикнат бягането

 

Леката атлетиката ни учи на дисциплина и бързина. Пожелавам ви да бъдете победители в спорта и живота. Бягайте винаги към върха“, с тези думи се обърна към участници във втория турнир „Бягайте с усмивка“ кметът на пернишкия кв. „Изток“ в Перник Емил Костадинов.

В тазгодишната спортната надпревара участват над 300 малки и големи спортисти от 5 до 13 години. Те бяха аплодирани от кмета на Перник Вяра Церовска и нейните заместници Севделина Ковачева и Йордан Павлов.

Целта на турнира е подрастващите да обикнат бягането и то да стане начин за забавление за тях, сподели лекоатлетката Милка Михайлова.

По време на състезанието има и благотворителна томбола, като билетите са по 2 лв. Събраната сума ще бъде дарена в подкрепа лечението на болно дете от Перник.

Децата от детските градини ще бягат разстояние от 100 метра, подготвителните групи – 200 метра. Първите и вторите класове ще се състезават на 300 м, третите и четвъртите класове и момичетата от 5., 6. и 7. клас- на 400 м. Момчетата от 5., 6. и 7. клас ще бягат две обиколки от общо 800 метра.

Най-добре представилите се учебни заведения с отбори от първо до трето място ще бъдат удостоени с купи. Индивидуалните победители, класирали се на първите три призови позиции, ще бъдат удостоени с медали.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular