Надзирателят в бобовдолския затвор Георги Стоянов: Спираме протестите, но сме готови да ги подновим, ако не пуснат заповедите за увеличение на заплатите ни

Георги Стоянов
Георги Стоянов

Служителите на затворите временно спират протестите си, но остават в протестна готовност, докато действително не получат обещаните допълнителни средства. „На заседанието в петък решихме, че запазваме готовността си за протест, докато реално не се убедим, че обещаното от правосъдния министър се изпълнява. Ще преустановим протестната си готовност, когато видим заповедите за увеличение на заплатите. Увериха ни, че ще удовлетворят и исканията за увеличение броя на надзирателите, но догодина, след като се заложат средства в новия бюджет”, съобщи за „Вяра” надзирателят в бобовдолския затвор Георги  Стоянов, който е и в Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите.
Както писахме, след протестните действия и последвала среща с премиера Бойко Борисов и министъра на правосъдието Цецка Цачева бе обещано правителството да отпусне 15 млн. лева допълнително на ГД “Изпълнение на наказанията” и ГД “Охрана”. Припомняме още, че около 6 млн. лева от тази сума ще бъдат дадени за изравняване на сумите за специфични служебни дейности между служителите на Министерството на правосъдието и на МВР, които работят на аналогични позиции. С останалите пари ще бъдат увеличени заплатите на служителите, които работят при най-тежките условия.