Thursday, May 2, 2024
HomeВажниНамалиха бюрокрацията за хората с увреждания, ГЕРБ депутатът Ивайло Константинов от Дупница:...

Намалиха бюрокрацията за хората с увреждания, ГЕРБ депутатът Ивайло Константинов от Дупница: 530 000 души ще обикалят по-малко по институциите и ще подават по-малко документи

Административната тежест над 530 000 хора с увреждания ще намалее благодарение на гласуваните промени в Закона за интеграция на хората с увреждания, съобщи дупнишкият депутат от ГЕРБ Ивайло Константинов.

Крум Милев

Промените бяха приети единодушно от парламента на първо четене. Промените ще имат положителен ефект и за още други 328 души, които предоставят медицински изделия. С измененията в закона трябва да се намали броят на изискваните документи от гражданите, да се създаде правна сигурност и да се намали възможността за дублиране на социални плащания и злоупотреби със социални права. Част от декларациите се обединяват в една. Промените ще оптимизират работата и ще повишат качеството на социалните услуги.

ГЕРБ-Дупница и Ивайло Константинов винаги са били отворени към проблемите и нуждите на хората с увреждания, много пъти са правили най-различни дарения в помощ на трудноподвижните хора. Припомняме, че покойният вече председател на клуба на инвалидите в Дупница Георги Буцев миналата година оповести, че Ивайло Константинов и зам.-кметът Крум Милев са дарявали лични средства за различни екскурзии на хората от клуба. Константинов е изплащал и хонорарите от собствения си джоб на Славка Банева и Спаска Манова, докато излязат програмите им за временната заетост.

През юли пък зам.-кметът на Дупница Крум Милев дари 400 лв. на военноинвалидите в Дупница. Вдовиците Йорданка Маркова и Нели Лазарова благодариха на Милев за жеста.

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

  1. Ма толко жители / 530 000 души / имал ли община Дупница както сте писали в сайта . Всички ли са са инвалиди .В егаси общината живея .Плащам си редовно ток ,вода и данъци.Спирам да плащам и Аз.Пишете ме Инвалид или циганин.Писна ми от Циганизациятя.Повече данък за нищо не плащам.Пишете ме от малцинството.

  2. За съжаление гр.Дупница се очертава в близките 10 – 20 години като един цигански град.Общинарите с техната алчност с връзването от обръч от цигански фирми с цел лични облаги /на общинарите/ и ” Социални грижи ” гр.Дупница които постоянно съветват и дават положителни напътствия на циганите как да избегнат работата и да получават помощи без да работят Община Дупница ще загине.

  3. Не искам да живея в такава държава и в такъв град.Писнами от толерантност към малцинстата.Те живеят по добре от всички нас Дупничани .Не плащат ток .вода и данъци.Работят по София и големите градове .Изкарват много пари който никъде не декларират. иполучават помощи за УШ БЕЗРАБОТНИ .Ползват парите за незаконни пристройки .Господин Ивайло Константинов затова Ви избрахме ВАС.
    отговор

  4. Община Дупница успешно със съдействието на Социални грижи и бюрото по труда извършва Циганизацията на Общината.Господа вашите деца ще живеят тук в Дупница.

Comments are closed.

Most Popular