Намалиха бюрокрацията за хората с увреждания, ГЕРБ депутатът Ивайло Константинов от Дупница: 530 000 души ще обикалят по-малко по институциите и ще подават по-малко документи

Ивайло Константинов

Административната тежест над 530 000 хора с увреждания ще намалее благодарение на гласуваните промени в Закона за интеграция на хората с увреждания, съобщи дупнишкият депутат от ГЕРБ Ивайло Константинов.

Крум Милев

Промените бяха приети единодушно от парламента на първо четене. Промените ще имат положителен ефект и за още други 328 души, които предоставят медицински изделия. С измененията в закона трябва да се намали броят на изискваните документи от гражданите, да се създаде правна сигурност и да се намали възможността за дублиране на социални плащания и злоупотреби със социални права. Част от декларациите се обединяват в една. Промените ще оптимизират работата и ще повишат качеството на социалните услуги.

ГЕРБ-Дупница и Ивайло Константинов винаги са били отворени към проблемите и нуждите на хората с увреждания, много пъти са правили най-различни дарения в помощ на трудноподвижните хора. Припомняме, че покойният вече председател на клуба на инвалидите в Дупница Георги Буцев миналата година оповести, че Ивайло Константинов и зам.-кметът Крум Милев са дарявали лични средства за различни екскурзии на хората от клуба. Константинов е изплащал и хонорарите от собствения си джоб на Славка Банева и Спаска Манова, докато излязат програмите им за временната заетост.

През юли пък зам.-кметът на Дупница Крум Милев дари 400 лв. на военноинвалидите в Дупница. Вдовиците Йорданка Маркова и Нели Лазарова благодариха на Милев за жеста.