Нападение с киселина в Лондон, шестима са пострадали

Свидетели разказаха, че атаките са предизвикали паника.

 

Шестима души са пострадали, след като група мъже разпръскали токсично вещество при няколко нападения в район около голям търговски център в източната част на Лондон, предаде „Ройтерс”, позовавайки се на полицията. Случаят не се разглежда като свързан с тероризъм, уточни говорител на полицията.

“За известен брой хора бе съобщено, че са пострадали на различни места – смята се, че са шестима. Очакваме допълнителни подробности”, съобщи лондонската полиция, добавяйки, че един мъж е бил задържан за причиняване на тежка телесна повреда.

Нападението е било извършено край търговския център „Стратфорд” около 20 ч. местно време. На публикувани в интернет снимки се вижда как полицаи са се навели около пострадал човек и му оказват помощ.

Свидетели разказаха, че атаките са предизвикали паника, а пострадалите се втурнали да промиват раните си с вода, съобщава ДПА. По думите на очевидците нападението е било извършено след спор.

Засега не е известно какво е разпръснатото вещество. Полицаи на мястото окачествиха случая като нападение с киселина.

През последните месеци бяха извършени серия подобни нападения във Великобритания, включително при обири. Правителството обяви през юли, че ще обмисли по-строги наказания за хора, които нападат други с киселина.