Нещастен инцидент по време на учение: Простреляният смъртоносно с картечница „Браунинг“ редник Николай Тошев от Благоевград стягал сватба

Николай Тошев

 

 

Загиналият при учение на полигон „Сливница“ редник Николай Тошев от военно формирование 26 400 – Благоевград, е подготвял сватба, казаха негови опечалени близки. Колегите му го определиха като отговорен и изпълнителен човек. Постъпил на служба в армията в началото на тази година. Според официалната информация от прокуратурата след провеждане на планирани стрелби на полигон „Сливница“ при сваляне на картечница „Браунинг“ и качването й на камион е бил прострелян смъртоносно и е починал на място редник Николай Тошев от военно формирование 26 400 – Благоевград. Незабавно след получаване на съобщението на място заминал разширен разследващ екип начело с дежурния военен прокурор, дежурния военен следовател и служители на Военна полиция. Образувано е досъдебно производство, направен е оглед на място и други неотложни действия по разследването.

Разследващ екип от Военноокръжна прокуратура – София извърши оглед на местопроизшествие за смъртоносно прострелване на военнослужещ, съобщиха от прокуратурата.