Обир за 80 000 лв. в Дупница! Крадци ошушкаха оборота от 11 бона и всички лекарства в аптеката на Марешки

Аптека „Марешки” бе обрана посред нощ.

Голяма сума пари и медикаменти са откраднати от аптека „Марешки” в Дупница, намираща се в самия център на града, на площад „Свобода”, на метри от управлението на полицията.

„По данни на заявителите деянието е извършено за времето от 1,00 до 7,00 ч. на 3 април. Проникването в обекта е взломно. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, по първоначални данни щетата надхвърля 80 000 лв. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор”, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Кюстендил.

По непотвърдена информация са откраднати над 11 000 лева и всички лекарства.

„Сутринта, като дойдох на работа, видях полицаите и разбрах, че е имало кражба в аптеката. Дочух, че рафтовете са били опразнени. Служителите коментираха, че това означава, че крадците са били поне 1 час в аптеката. Дойдоха и снабдители, които говореха, че кражбата прилича на подобни кражби в други аптеки, извършени преди време. Човекът спомена, че тогава били оставени само памперсите”, каза служителка на паркинга зад хотела. Екип на „Вяра” опита да разговаря с работещи в аптеката, които отказаха коментар.

В аптеките на Марешки често има кражби, коментираха от бранша.