Област Перник се включи за пръв път в държавното женско първенство по футбол с отбора от Ковачевци ФК „Риал”

Момичетата от ФК „Риал” - с.Ковачевци

 

Момичетата се държаха геройски на терена, но опитът на жените от „Пълдин” и съдийската подкрепа решиха изхода от двубоя в полза на домакините

 

ФК „Риал” – с.Ковачевци представи област Перник в първия официален мач от Държавно първенство по футбол за жени сезон 2017-2018 г., пише ZaPernik.com.

ФК „Риал” се изправи срещу жените на ФК „Пълдин” (Пловдив) на игрището в с.Труд, област Пловдив. Въпреки лошия терен девойките на Ковачевци съумяха да поведат в резултата чрез изключителната игра на 18-годишната Полина Ръсина, която игра 90 минути с контузия. Резултатът бе удвоен от капитана на отбора -18-годишната Алисия Робертева, плътно пазена през целия мач от опитните жени на ФК „Пълдин”.

След втория гол на ФК „Риал” страничният съдия не маркираше засадите на нахлуващите нападателки на домакините. Въпреки това, благодарение на умелото представяне на 17-годишната вратарка Ива Ивайлова резултатът се задържа задълго 0:2. Опитът на жените на „Пълдин” и съдействието на пловдивските съдии само в рамките на десетина минути, направиха така, че резултатът да стане 4:2 в полза на пловдивския тим.

През второто полувреме девойките на ФК „Риал” проявиха изключителен кураж и самочувствие, преодоляха съдийската подкрепа за противника и чрез 11-годишната Таня Илиева и 16-годишната Евгения Милчева с помощта на 18-годишната Петя Александрова и единствената опитна състезателка, участвала в Държавно първенство Кристина Александрова, не допуснаха състезателките на „Пълдин” до вратата си.

ФК „Риал” започна да диктува играта, като единствено гредите помогнаха на ФК „Пълдин” да запази този резултат. Въпреки това капитанът на отбора Алисия Робертева, която беше постоянно държана и блъскана извън правилата на играта, което не бе отразено от пловдивските съдии, съумя да се промъкне и отбележи трети гол. Това бе и единственото попадение през второто полувреме. Трябва да се подчертае доброто представяне в средата на терена на 17- годишната Илина Стоянова и 15-годишната Деа Попова, проявили изключителна борбеност, както и на 16-годишните Стефани Методиева, Александра Стоилова и Виктория Върбанова и 14-годишните Джесика Георгиева и Анита Чурусинова.

В отбора на ФК „Риал” (Ковачевци) не взеха участие опитните състезателки, играли в Държавното първенство – Теодора Данева, Адриана Дачева и Ивета Косева, които бяха служебно възпрепятствани.

Следващия кръг от първенството по футбол за жени ФК „Риал” с.Ковачевци посреща ФК „Берое” (Стара Загора) в домакински мач на стадион Димитровец в с. Ковачевци в събота, 16 септември от 15:00 ч. Нека им пожелаем успех!