ОбС-Сандански остави временния шеф на „Увекс” Крум Аргиров  още 5 месеца на поста, кметът Котев: Групата на ВМРО се регистрираха, но не гласуваха, от РЗС не дойдоха

Георги Синански и Кирил Котев

 

Временният управител на водното общинско дружество „Увекс” в Сандански Крум Аргиров остава на поста още 5 месеца. Това съобщи кметът Кирил Котев за „Вяра” веднага след свиканата от него извънредна сесия на ОбС.

Групата на ВМРО

Заседанието имаше една-единствена точка – за вземане на решение за управление на водното дружество. Крум Аргиров бе оставен на поста от съветниците, след като конкурсът за началник се провали. Кандидатката Екатерина Кабзималова не събра достатъчно гласове, а за конкурента й Николай Донков гласуваха едва 4-ма души. Тъй като мандатът на временния управител Крум Аргиров изтече, съветниците вчера взеха решение управлението му да се удължи с още 5 месеца.

Групата на РЗС

„Групата на РЗС не присъства в залата. Съветниците от ВМРО се регистрираха, за да има кворум, но не гласуваха. Въпреки това в залата имаше кворум и решението за удължаване мандата на Аргиров мина”, обясни градоначалникът. От следващата седмица започва и подготовката за назначаване на нов конкурс за ВиК управител. От групата на РЗС в ОбС-Сандански излязоха с дежурната декларация, в която обясняват, че са против начините на управление на УВЕКС.