Община Благоевград и спортните клубове организират безплатни занимания за учениците през Великденската ваканция

Всеки ден от 2 до 8 април децата ще могат да упражняват любимите си спортни занимания

Община Благоевград и спортните клубове на територията на града предоставят безплатни занимания по различни видове спорт за учениците през априлската ваканция, която започва от 2 април (понеделник), съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

Всеки ден от 2 до 8 април, по утвърден график, децата ще могат да упражняват любимите си спортни занимания, както и да открият нови такива.

В спортен комплекс „Пирин“ ще се провеждат тренировки по самбо, борба, кик бокс, акробатика, естетическа гимнастика, лека атлетика, баскетбол, хокей на трева и хандбал. В зала „Скаптопара“ децата ще имат възможност да посещават тренировки по баскетбол. В Обсерваторията при парк „Ловен дом“- ще се провежда ориентиране и лека атлетика, а в Младежки дом – спортни танци. В сградата на бившия Младежки дом за децата ще се провеждат тренировки по естетическа гимнастика. Заниманията по спортна стрелба ще бъдат в стрелбището, което са намира на ул. „Антон Чехов“ №1, тренировките по художествена гимнастика – III ОУ „Димитър Талев“. Заниманията по шахмат ще има в „Шах клуб Виктори“ на ул. „Тодор Александров“ №23, а в IV ОУ „Димчо Дебелянов“ ще има тренировки  по баскетбол и бадминтон.  Тренировките по мотокрос ще се провеждат на мотополигон „Зелен дол“, а във фитнес зала „Голдън джим“ ще се провеждат заниманията по канадска борба.

Учениците от всички училища на територията на община Благоевград  ще могат напълно безплатно да посещават спортните занимания, към които имат интерес.

Целта на общинското ръководство е да се поощряват добрите практики, като се дава възможност на учениците да запълнят правилно и полезно свободното си време. Спортът се превърна в добра практика и традиция в Благоевград, което доведе до много спечелени титли от младите спорни надежди на града. Освен полезен за здравето, спортът формира отговорност, характер и партньорство в бъдещето на Благоевград.