Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионПерникОбщинарят Георги Стоянов: Дружества възстановяват настилки, тротоари и бордюри след ремонти в...

Общинарят Георги Стоянов: Дружества възстановяват настилки, тротоари и бордюри след ремонти в Перник, съставени са 19 акта

Засиленият контрол е след среща на кмета Вяра Церовска

Експлоатационните дружества в Перник – ЧЕЗ, ВиК, БТК и „Топлофикация“, започнаха активно и в срок да възстановяват пътните настилки, тротоарни плочки и бордюри, повредени след отстраняването на възникнали аварии – това констатира началникът на Общинския инспекторат Георги Стоянов. Той посочи, че в рамките на месец общинските служители са съставили 19 акта.

Засиленият контрол е след среща на кмета Вяра Церовска с представителите на дружествата, на която бяха призовани да се извършват навременно ремонтни дейности и да се възстановяват пътните настилки. Местното ръководство обяви пред фирмите какви жалби, сигнали и снимки за възникнали проблеми са получени в общината. В резултат на това беше засилен контролът от страна на дирекция „Строителство и инфраструктура“ и Общинския инспекторат. Съставените актове са по Наредбата за реда и условията за издаване на разрешения за разкопаване и аварийно възстановяване на територията на община Перник. В нея се посочва, че в 14-дневен срок настилките трябва да бъдат възстановени. Контролът и проверките продължават.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular