Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПетричОбвинените в убийство на новородено С. Иванова и майка й Ваня Тодорова...

Обвинените в убийство на новородено С. Иванова и майка й Ваня Тодорова от Перник остават в ареста, патоанатоми: Бебето е живяло 5-10 минути преди да бъде хвърлено от 7-ия етаж

 

Обвинените в убийството на новороденото бебе от пернишкия квартал „Тева” Cимoнa Ивaнoвa (20 г.), която е майка на хвърленото от седмия етаж момченце, и Ваня Тодорова (45 г.), негова баба, остават в ареста до началото на процеса. След като Окръжният съд в Перник уважи искането на прокуратурата и им отреди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, двете жени имаха право да обжалват решението пред по-висша инстанция. Ако го бяха направили, Софийският апелативен съд трябваше да заседава по казуса днес. Те обаче се отказаха.

Престъплението бе извършено на 13 август, когато Симона ражда в банята в семейния апартамент в блок 4 леко недоносено, но напълно здраво и жизнеспособно момченце. Според патоанатомите то е живяло 5 до 10 минути, преди да бъде метнато от прозореца в междублоковото пространство от Ваня Тодорова. Извършената аутопсия показала, че смъртта е настъпила от тежките черепно-мозъчни и гръдни травми, счупени били и двете бедрени кости на крачетата. При признаване на вината им ги грози от 15 до 20 години затвор.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular