Радослава Неделчева от санаториума на Искра Генкова: В 7-ия месец ми изтекоха водите, а лекарят ме изпрати като напикана, детето ми се роди с церебрална парализа

Радослава Неделчева със сина си.

Семейството намира лек за детето си и надежда в санаториума на Искра Генкова в Банкя

 

Любовта към рожбата води от Свищов чак в Банкя семейството на Радослава Неделчева. В санаториума на бизнес дамата Искра Генкова- СБР ” Ясен” -Банкя, която стопанисва и СБР-Сапарева баня, тя открива не само облекчение за болките на детенцето си, но и работа.

Искра Генкова

„Бях бременна в началото на седмия месец и изведнъж краката ми се заляха с вода, оказа се, че са ми изтекли околоплодните води. Наблюдаващият бременността ми лекар обаче каза, че съм се напикала и ме отпрати”, започва разказа за ходенето по мъките за нейното семейство Радослава и продължава: „Така една нощ ме заболяха рязко коремът и кръстът. Мислих, че ми се ходи до тоалетна, но точно тогава е започнало раждането. С 300 зора ме взеха в родилното в болницата в Свищов, защото на дежурния лекар смяната му била свършила. За щастие ме приеха, защото иначе щях да родя пред вратата на отделението. Така на бял свят се появи Цветелин – 1,4 кг и 32 см.

Поставиха бебето в кувьоз. След два часа закъснение дойде линейка от Плевник и го взеха в болница – Втора клинична база „Георги Странски”. Докторът, който каза, че съм се напикала, е Антон Георгиев. Той е млад лекар. Тогава бях на 21 години, сега съм на 28. Детето ми се роди с церебрална парализа, защото той не откри своевременно проблема, а ме отпрати като напикана. Бях малка, глупава, а и като разбрах, че така се е случило с детето ми, потънах в грижи. Нямах подкрепата от никъде и сама нямаше как да се оправя. Вярвам, че Бог отгоре гледа и че този лекар ще си получи заслуженото. Сега целият смисъл на моя живот е детето ми. Цялото ми време е свързано с него. И тепърва ще имам още повече грижи.

Лекарите ни препоръчаха да се преместим в Банкя, където водата е като благотворно лекарство за деца като моето. Така ние си събрахме багажа и заедно със съпруга ми вече живеем в Банкя. Аз намерих работа точно в санаториума на Искра Генкова. Работя като сервитьорка. При нас идват много деца като моето. Всеки ден виждам с очите си хора, които постигат чудесни резултати. И моето дете има също огромен напредък. При него проблемът е само с краката. На мен лично много ми помага Мануела Малеева. Всички я познават – тя е тенис инструктор тук и ни уреди среща с д-р Брум Франиер от Швейцария. През април той ще дойде при нас и ще оперира детето ми. Ще му асистира д-р Евгени Влаев.

Тук в този санаториум работят най-добрите рехабилитатори. Особено добър и изключително кадърен е Светльо. Виждам как хора, които никога не са стъпвали на краката си, вече се изправят. Хора, които никога не са могли да разтворят краката си, което е ужас в поддържането на хигиената, той ги раздвижва.

Светльо е едно от чудесата на санаториума. Има и вани с минерална вода, с подводен масаж, има и голям басейн. За децата с церебрална парализа има и отделен етаж със столова и стая за игри.

Засега се справяме с финансите, но след операцията на Цвети ще му трябват шини дневни и нощни.”

 Всеки, който желае, може да помогне на семейството. Банковата сметка, в която се набират средства за лечението на малкия Цвети, е: IBAN:BG36 CECB 9790 10E0 3639 00

 

Внимание! Всяко пълно или частично копиране на материали на ВЯРА НЮЗ  без разрешение и директен линк към оригиналната публикация на ВЯРА НЮЗ, включително от други електронни ресурси, ще се смята за грубо нарушение на Закона за защита на интелектуалната собственост. ВЯРА НЮЗ  си запазват правото да реагират на подобни нарушения, включително по съдебен ред.