Памбос Агапиу и танцьорите му закриват колопохода „Не на наркотиците” с безплатни уроци по салса в Сандански

Людмила Караиванова: Желанието на община Сандански е да насърчава младите хора да спортуват и да участват в различни форми на сценични изкуства

 

Министерството на младежта и спорта съвместно с община Сандански и община Банско стартира кампания „Стани независим. Бъди свободен“ насочена срещу зависимостите. В Сандански като част от кампанията ще се проведе колопоход „Не на наркотиците“ на 16 септември (събота) от 10:00 ч. В 10:30 ч. ще бъде даден старт на лекоатлетически крос, а в 11:00 ч. ще бъде даден старт на велопохода „Не на наркотиците“.

Изненадата за всички ще бъдат Памбос Агапиу и танцьорите от “Памбос Денсинг Център”, които ще се включат в заключителната част на велопохода, на 16 септември от 18:00 ч. на пл. “България” под мотото “Сандански танцува”. Два часа безгрижие, забавление и гарантирано веселие очакват жителите и гостите на град Сандански. Завладяваща музика и танци, представления и открит урок по салса, воден от самия Памбос Агапиу.
“Тази година за своеобразен финал на колопохода “Не на наркотиците” сме подготвили за всички участници и за жителите и гостите на града -танци. Ще предоставим на децата една чудесна и по- различна алтернатива на спорт, тъй като танцуването е едновременно забавление и физическа активност. Желанието на община Сандански е да насърчава младите хора да спортуват и да участват в различни форми на сценични изкуства, които носят ползи за здравето и за цялостното личностно развитие. Така децата ни ще прекарват по-малко време пред компютъра и ще се намали риска от други опасни за здравето практики. Идеята ни е с танци и музика да се заредим с хубаво настроение и емоция за старта на новата учебна година”, коментира инициативата Людмила Караиванова – директор на дирекция “Образование и култура” към община Сандански.